Järnaffär, smidesverkstad & verktyg i Kalmar & Nybro

Verkstad

Verkstad

Vår huvudsakliga maskintillverkning är en rivare för bark och träavfall, som tillverkats under 30 år och nu finns i 11 länder. Vi nytillverkar även andra maskiner efter kundens önskemål.

Vi utför även renoveringar av ”allt” som är renoveringsbart. Hos oss kan ni beställa smide av gångjärn, stolpar till spiskåpor mm. Vi utför även konstsmide efter kundens önskemål. I vår målarverkstad utför vi målning av maskiner av alla slag samt chassier mm.

Maskinparken

Maskinparken

I vår maskinpark har vi bl a en Ursviken kantpress, en verkstadspress (1000 kN) samt en rundvals för plåtbockning. Verkstaden är utrustad med pelarborrmaskiner i olika storlekar.

Vi har även magnetborr-maskiner för borrning på svåråtkomliga ställen. I vår gradsax klipper vi Din plåt till önskat format. I vår klippsax av fabrikat Paddinghaus klipper vi allt stångmaterial. I denna maskin utför vi även stansning. I vår gasskärmaskin kan vi erbjuda skärning av plåt upp till 70 mm godstjocklek.

Med vår verkstadspress (presskraft 1000 kN) kan vi hjälpa Dig med riktningsarbeten samt i- och urpressning av förslitna bussningar mm.

Balansering & metallisering

Balansering & metallisering

Vi erbjuder hjälp med balansering av fläktar, rotorer och dylikt med vår mobila utrustning.

Vi har under 50 år utfört metallisering (metallpåläggning) av t ex förslitna axlar, formar, lagerlägen och tätningslägen av alla slag. Fråga oss, det kan löna sig!

Svarvning, fräsning & svetsning

Svarvning, fräsning & svetsning

Vi har två svarvar i olika storlekar. I vår största svarv kan arbetsstycken i längder på 3000 mm och 720 mm i diameter bearbetas.

Vi har även tre fräsar i olika storlekar för att täcka de flesta behov. Vi utför svetsning i de flesta material såsom rostfritt, aluminium, gjutjärn och stål. Vi utför även TIG-svetsning.